Genomineerden Maritime Innovation Award 2019 bekend
De genomineerden voor de Maritime Innovation Award zijn bekend. In totaal hebben 17 bedrijven een inzending gedaan. Vijf werden uitgenodigd hun inzending toe te lichten voor de jury. Uiteindelijk staken deze drie genomineerden erbovenuit: Conoship, Huisman Equipment BV en Value Maritime. Tijdens het Maritime Awards Gala 2019 op 4 november a.s. wordt de winnaar bekend gemaakt!

De Conoship eConowind-unit is een Hulp-Windvoortstuwings-unit voor schepen, in de vorm van een 40-voets container met 2 uitklapbare ‘VentiFoil® units’: verticale vleugelprofielen van 10m hoog, voorzien van innovatieve grenslaagafzuiging. Net als bij zeilen wordt daarmee windkracht direct omgezet in stuwkracht voor het schip, wat bij dezelfde vaarsnelheid zorgt voor een lager brandstofverbruik dus minder CO2 uitstoot. Op allerlei soorten schepen kunnen één of meerdere eConowind-units net zo eenvoudig en snel worden gemonteerd als een 40-voets container. Tevens is het mogelijk de VentiFoil® units vast op een schip te zetten. In beide gevallen klappen de VentiFoil® units bij gunstige wind verticaal omhoog, om zich vervolgens geheel autonoom in te stellen op windrichting en -snelheid om optimale stuwkracht te leveren en brandstof te sparen, ordegrootte 10 á 20% afhankelijk van schip, vaargebied en snelheid.

Source: maritime awards. Genomineerden Maritime Innovation Award 2019 bekend. Visited on 24-07-2019, https://maritime-awards.nl/2019/06/25/genomineerden-maritime-innovation-award-2019-bekend/.